11. februar, 2010
Društvo Stigma - Terensko delo z uporabniki nedovoljenih drog na Gorenjskem

Društvo stigma je v lanskem letu izvajala program ˝Terensko dello z uporabniki nedovoljenih drog na Gorenjskem˝. Terenska ekipa je bila v Kranju prisotna ob torkih med 9. in 13. uro ter na Jesenicah med 13. in 15. uro. V Kamniku pa ob četrtkuh med 13. in 15. uro.

 

V Kranju so bili v kontaktih s 85 uporabniki drog, v izvajanjee programa pa so vključili tudi uporabnike, ki izvajajo sekundarno terensko delo. V pogovorih z uporabniki so identificirali lokacije, kjer se zuporabniki zbirajo - okolica metadonske ambulante, avtobusna postaja in zapuščena hiša v bližini. Izvedli so tudi dve večji čistilni akciji odvrženega pribora. V program so se vključili tudi uporabniki drog, ki prihajajo z Jesenic, Bleda, Žiri, Radovljice in Tržiča. Uporabnikom so razdelili 20.8500 kompletov sterilnega pribora za injeciranje drog.

 

Na Jesenicah so bili v kontaktih z 20 uporabniki, kjer so razdelili 2.492 kompletov.


V Kamniku je bilo v program vključenih 22 uporabnikov. Uporabniki izvajajo t.i. sekundarno terensko delo, tako je bilo v program vključenih še nekaj uporabnikov, ki prihajajo iz Kamnika, Domžal in Komende. Tako so v Kamniku razdelili 6.150 kompletovsterilnega pribora za injeciranje drog.