16. junij, 2010
Odprtje doma Vincenca Drakslerja v Pristavi

Pristava pri Tržiču, 15.6.2010

 

Z največjim veseljem vam sporočamo, da je dom Vincenca Drakslerja za ozdravljene odvisnike odprl vrata prvim uporabnikom. Otvoritve se je udeležilo in si dom ogledalo kar lepo število povabljenih.


Tako smo s prvo fazo obnove svojemu namenu predali 334 kvadratnih metrov uporabnih površin. Kot pravi predsednik upravnega odbora Fundacije Beno Fekonja, bodo dom uporabljali ozdravljeni odvisniki in strokovni sodelavci kot reintegracijski center.


Za obnovo doma smo do zdaj porabili 390 tisoč evrov. Več kot polovico sredstev so prispevali Vincenc Draksler in drugi donatorji, velik delež za obnovo pa je zagotovila tudi Mestna občina Kranj. Njen župan Damijan Perne je z novo pridobitvijo izredno zadovoljen.

 

Program reintegracije
V domu bo potekal program ponovne vključitve ozdravljenih odvisnikov v normalno življenje. Ker ozdravljeni odvisniki potrebujejo pomoč in podporo pri vključevanju v socialno okolje, jim bo nudena tudi možnost dokončanja šolanja in pridobivanja delovnih izkušenj. Izvajalec programa je Center za socialno delo Kranj ob podpori Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

 

Galerija slik